Идеята за тези кюфтенца ми хрумна съвсем случайно, докато се чудех как да оползотворя един останал ми варен ориз за гарнитура. Едва ли откривам топлата вода и ако се поразровя, сигурно ще открия подобна рецепта из блоговете, но все пак реших да споделя и своята версия :)
Продуктите:
Сварен ориз - около 2 ч.ч.
1/2 ч.ч. натрошено сирене
1 яйце
2 стръка пресен лук
За панировката:
2 яйца
брашно
сол
Оризът се разбърква добре с нарязаните зелен лук и джоджен, сиренето и яйцето. Оформят се кюфтенца, които се панират последователно в яйце, брашно и отново яйце, и се пържат в маслена баня на средно висока температура. Отцеждат се върху кухненска хартия и се сервират с млечен чеснов сос.
У дома бяха доста скептично настроени, когато ги уведомих, че останалият ориз ще се префасонира в кюфтета. Правиха физиономии, бърчиха носове, а в крайна сметка изядоха всичко до последното зрънце ориз, че правиха и уговорки кога ще им направя пак.
В действителност се получи доста сполучливо ястие, подходящо както за биричка, така и за бяло винце. Наздраве!
Много хубава рецепта пък и лесна.
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Благодаря ти, Зиче! Наистина лесна и вкусна :)
ОтговорИзтриванеПонеже сме опитвали от опит знам колко са вкусни,Дилянче!Направила си ги не само с чуден тен,но и с отлична форма,все едно са от машина,браво!
ОтговорИзтриванеИ не е нужно да се разравяш където и да е,това си е твоя блог,в който можеш да си споделяш всичко без да си задължена за нещо!Още повече за нечия подобна рецепта.
Прегръдки от мен!
Много ти благодаря, Роси! Прегръдки и от мен!
Изтриване